onsdag 24. september 2008

Livet som student

Jeg er student. Endelig! Fra jeg var lita jente har jeg alltid hatt en drøm om å studere, jeg skulle bli lærer, blomsterdekoratør, journalist, barnevernspedagog, og til slutt hadde jeg bestemt meg for jusstudiene. "Et spennende studier som åpner mulighetene for deg" sa pappa. Med en 5er i rettslære tenkte jeg at det var jo greit, og var innstilt på å bli jurist. Men plutselig fikk jeg et innspill som de fleste møtte med å rynke på nesa. "Teologi? Skal DU bli prest?" Jeg svarte nei, og teologi ble det. Det var mye om og men og jeg var usikker på om jeg hadde valgt rett, men allikevel var det en sikkerhet i meg som visste at dette var det rette for meg. Noen av mine medstudenter vil nok påstå at det var Gud som plantet tanken i hodet mitt. Jeg vil si at det var ren fornuft. Det er jo meg! Ja det er sært, men jeg ER sær! Å jobbe med mennesker og religon som jeg har fascinert meg over i mange år, jeg vil si at det virkelig passer meg godt. Dessuten har jeg nok av år, minst seks faktisk, til å finne ut av hva jeg vil gjøre videre.

Så nå sitter jeg her, da. På min egne koselige leilighet i hjertet av Oslo, et farlig strøk vil mange påstå. Jeg sier ikke imot. Men på mange måter føler jeg meg allikevel så trygg. Så fri! Jeg trives virkelig, selvom savnet etter mamma og pappa, hunden og søsknene mine noen ganger blir litt stort. ( Men med tanke på at det er 50 min med tog unna Årnes, er det ikke akkurat krise når hjemlengselen trenger på... )

Teologi er hardt. Teologi er sært. Noen ganger lurer jeg på hva i himmelens navn jeg har valgt. Allikevel er det så spennende. Lærerrikt. Fascinerende. Jeg gleder meg til å lære mer! ( Og gruer meg fryktelig eksamen... )

Er overrasket over hvor få forelesninger det faktisk er. Men dog, pensum er jo gigantisk... Selvdisiplinen er ikke alltid like sterk, men det kommer seg!
Fritid blir det mye av. Jeg jobber på hotell, jeg er med kjæresten min, med venner, jeg trener og lager god og sunn mat, og kjeder meg. Denne bloggen er et resultat av sistnevnte.

1 kommentar:

Anonym sa...

Teologi er hardt. Teologi er sært. Noen ganger lurer jeg på hva i himmelens navn jeg har valgt

haha, veldig bra "hva i himmelens navn" :p linnca :)